• Hét Verkooppunt van Kwaliteitsmeubelen
  • Gratis bezorging in heel Nederland
  • Eigentijds & Comfortabel

Wat is Lloyd Loom?

In deze allereerste blog geven we je informatie over wat Lloyd Loom eigenlijk is. Natuurlijk heet ons bedrijf ook Lloyd Loom (De Gooische Orangerie), maar daar gaat het in deze blog niet over. In dit artikel vind je meer informatie over het materiaal en het productieproces van Lloyd Loom.

Eigenschappen van Lloyd Loom

Lloyd Loom is een ontzettend sterk en betrouwbaar materiaal dat sterk  lijkt op rotan of riet.  Lloyd Loom wordt evenals de zojuist genoemde materialen, ook gebruikt bij het vervaardigen van meubels

Lloyd Loom wordt gemaakt papier en metaal. De meubels bestaan namelijk uit papiergaren. Dit is een combinatie van metaaldraad waar papier, een soort kraftpapier eigenlijk, omheen is gewikkeld.

Van dit speciale papiergaren worden daarna meerdere matten geweven die de basis vormen van Lloyd Loom meubels. Door deze matten namelijk te bevestigen aan een frame en daarna keurig af te werken, ontstaan de mooiste meubelen!

Waar komt Lloyd Loom vandaan?

De geschiedenis van Lloyd Loom begint in de Verenigde Staten in 1917, tijdens de Eerste Wereldoorlog. 

"Ondernemer Marshall Burns Lloyd, die in die tijd kinderwagens en buggy’s produceerde, werd geconfronteerd met een ernstige daling in de levering van rotan als gevolg van de oorlog. Als alternatief bedenkt hij een techniek waarbij papier rond een metaaldraad wordt gedraaid en vervolgens in grote vellen geweven papier wordt geweven. 

Wanneer hij het materiaal in de productie van kinderwagens gebruikt, ontdekt hij dat dit nieuwe materiaal niet alleen veel sterker is, maar ook veel zachter en dus comfortabeler dan rotan. Hij noemt zijn uitvinding de 'Lloyd Loom'-techniek".

Lloyd Loom uit Engeland

Wegens succes verkoopt Marshall Burns Lloyd het gehele concept aan en patent aan de Engelse handelaar William Lusty. Hij geeft er een typische Engelse draai aan en de Lloyd Loom meubels gaan als warme broodjes over de toonbank. In menig hotel en restaurant in die tijd, waren de Lloyd Loom meubelen niet aan te slepen.

Helaas gooide de Tweede Wereldoorlog roet in het eten. De productiefabriek werd gebombardeerd en lange tijd lag de productie van nieuwe Lloyd Loom meubelen volledig stil

(Bron: Vincent Sheppard Furniture)

Vincent Sheppard Furniture

In 1992 pakt het Belgische bedrijf Vincent Sheppard de draad op en richt een importbedrijf op van Lloyd Loom-meubels. Zij slagen erin de traditionele techniek nieuw leven in te blazen en met hun attractieve, moderne en vernieuwende meubellijnen wordt Lloyd Loom wederom een groot succes!

Wij zijn dan ook trots dat wij deze meubels op hebben mogen nemen in ons assortiment. Luxe, elegante items, die stuk voor stuk erg comfortabel zijn en daarnaast zeer lang mee gaan.


Blogs van Lloyd Loom

Je hebt zojuist onze eerste blog gelezen. Er zullen er snel meer volgen. Alle praktische informatie is dan terug te vinden in onze blogposts, maar ook voor handige tips, relevante nieuwtjes en een beetje entertainment op meubelgebied, kun je bij ons terecht!

Laat vooral een reactie achter onder dit artikel, dat waarderen we enorm!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.