Maak kennis met onze Indoor Design MeubelenWat is Lloyd Loom eigenlijk?

Lloyd Loom is naast onze bedrijfsnaam, ook de naam voor een bepaalde techniek en materiaalcombinatie.

Lloyd Loom is namelijk vervaardigd uit gedraaid Kraft-papier enerzijds en rond een staaldraad gesponnen Kraft-papier anderzijds. Het gedraaide papier dient als de schering en de combinatie van staal en papier als de inslag.

Zo wordt Lloyd Loom op rollen geproduceerd, net zoals textiel. De Loom-vellen worden ondergedompeld in een bad met lijm om de stevigheid te verzekeren en worden vervolgens op de juiste maat gesneden. Lees in onze blog meer over de herkomst van Lloyd Loom.

Hoe worden Lloyd Loom meubels gemaakt?

Hierna maken onze hooggekwalificeerde vakmensen de weefgetouwvellen met de hand aan de rotan- of houten meubelframes vast. Op die manier geven ze de meubels een gladde en aantrekkelijke afwerking die, in tegenstelling tot normaal gevlochten riet, geen kleding of huid beschadigt. Tenslotte beschilderen ze elk meubelstuk in een van de Vincent Sheppard-kleuren of in een RAL-kleur naar keuze.

Kortom, een keuze voor Lloydloom meubelen is een keuze voor gegarandeerd woonplezier met een fantastische uitstraling in elk interieur!